Details, Fiction and kültür mantarı tohumu

İstiridye mantarı kompostu sterilizasyon yöntemleri arasında en ucuz ve kolay olan yöntemler kimyasal madde ile sterilizasyon yöntemleridir. Kompost hammadeleri çeşitli farklı kimyasal ve karışımlarla steril hale getirilebilir.

İstiridye mantarı tohumu, aslında istiridye mantarının miselyum advertisementı verilen ipliksi yapılarıdır. Miselyum, istiridye mantarının büyümesini sağlayan ve besinleri emen kısımdır.

· İceberg marulları iyi drene edilmiş, humuslu ve besin açısından zengin topraklarda yetişir. Toprağınıza organik madde eklemek ve pH seviyesini kontrol etmek faydalı olabilir.

İncisi ile denizlerin nadir canlılarından olan istiridyenin kabuğuna benzer şapkasından ismini alan istiridye mantarı; Pleurotaceae mantar familyasının en faydalı üyesi olarak bilinmektedir.

Kalitelitohumları emeğinizle birleştirerek ülkemizde altın değerinde kabul edilenşahane kuzu göbeği mantarları yetiştirebilirsiniz.

Başınızı yesin mantarınız bu ne be basit bir konuyu anlaşılmaz hale getirip birde tarif diye anlatmaya utanmıyor musunuz pislik herifler ya adam gibi anlatın ya def olup gidin insanlarla alay etmeyin be

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

İstiridye mantarı miseli ekledikten sonra poşetleme işlemi yapmanız gereklidir. Poşetleme işlemi mantar kompost makinası ile yapılabildiği gibi el ile de yapılabilir.

İstiridye mantarını kullanarak nefis bir Malesü hazırlamak isterseniz; mantar sote pişirebilirsiniz.

Bu aşamalarda yapılacak hatalar istiridye mantarı kompost hastalıkları oluşmasına neden olacaktır.

Bu zarar kompostun tamamen işlevini yitirmesi, verim kaybı veya mantarhanenin kullanım dışı kalması şeklinde bile olabilir.

Biraz sarımsak ve soğanla buluştuğunda adeta zirveye oynayan tadıyla damaklarda iz bırakan bu nefis mantarı gelin birlikte website tanıyalım ve yetiştirilmesinden faydasına dek tüm özelliklerini keşfedelim.

Işık alma seviyesine göre beyaz ile siyah arasında değişebilen renge sahip olan istiridye mantarı, son yıllarda mutfaklarda daha sık boy gösterdiği için özel olarak ekimi yapılan mantarlardan birisidir.

· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle eighteen-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, ortamı karanlık bir yerde tutun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *